Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ GEORGE SOROS ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ GEORGE SOROS ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠρίν από δύο έτη ο George Soros δήλωσε την πρόθεσή του να αναδιοργανώσει το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Σύντομα, σε δύο μέρες ξεκινάει να το κάνει πράξη-και κανείς δεν φαίνεται να το έχει συνειδητοποιήσει.

Στις 8 Απριλίου, μιά οργάνωση την οποία έχει χρηματοδοτήσει με 50 εκατομύρια δολάρια οργανώνει μια μεγάλης σημασίας οικονομική συνδιάσκεψη (τύπου Bretton Woods) με στόχο του Σόρος να «θέσει νέους διεθνείς κανόνες» και να «αναθεωρήσει το νομισματικό σύστημα», σύμφωνα με ένα σχέδιο που πρωτοπαρουσιάστηκε στις 4 Νοεμβρίου του 2009 σε ένα άρθρο του Σόρος που καλούσε τις ενδιαφερόμενες πλευρές να προβούν σε μια «συμφωνία ευκαιρίας» η οποία θα αλλάξει την οργάνωση ολόκληρης της τρέχουσας οικονομικής τάξης.

διεθνής συνάντηση που έχει προγραμματισθεί για τις 8 Απριλίου 2011 πρόκειται να συγκεντρώσει περισσότερους από 200 ακαδημαϊκούς, ηγετικές φυσιογνωμίες του επιχειρηματικού κόσμου και σημαντικούς συμβούλους κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο, σε μιά προσπάθεια να γράψει Ιστορία επαναλαμβάνοντας τη διάσημη συμφωνία του Bretton Woods του 1944 κατά την οποία δημιουργήθηκαν η Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (International Monetary Fund IMF)

O Σόρος επιθυμεί τη δημιουργία ενός νέου οικονομικού συστήματος στο οποίο οι ΗΠΑ δεν θα έχουν την πρωτοκαθεδρία, όπως την έχουν σήμερα.
Περισσότεροι από 2/3 από τους συμμετέχοντες έχουν άμεση σχέση με τις επιχειρήσεις και τις διάφορες οργανώσεις του Σόρος

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ GEORGE SOROS ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ δισεκατομυριούχος Σόρος πιστεύει σύμφωνα με δηλώσεις του ότι "η κυριότερη απειλή απέναντι στην ανοικτή κοινωνία είναι, πιστεύω όχι πια η κομμουνιστική αλλά η καπιταλιστική απειλή". Δεν αφήνει τίποτε στην τύχη. Μέχρι στιγμής, αυτή η παγκόσμια συνδιάσκεψη έχει τύχει εξαιρετικά περιορισμένης προβολής και δημοσιότητος από τα διεθνή ΜΜΕ. Και αυτό συμβαίνει παρόλο που συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον τέσσερεις κορυφαίοι δημοσιογράφοι στους καταλόγους ομιλητών, μεταξύ αυτών ένας διευθυντής συντακτών των Financial Times και συντάκτες τόσο από τους Times αλλά και από το Reuters. Aν ληφθεί υπόψη η προειδοποίηση του Σόρος για το τι μπορεί να συμβεί (ΣΣ να προκαλέσει;) σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί μια νέα τέτοιου τύπου συμφωνία, θα περίμενε κανείς από τα διεθνή μέσα να έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο όλο. Αυτό για κάποιο λόγο δε συμβαίνει.

Γιατί έχουν τεράστια σημασία όλα αυτά; Γιατί ο Σόρος πραγματοποιεί συνήθως αυτό που επιθυμεί με σχέδιο και μέθοδο: Το άρθρο του 2009 καλούσε για μια νέα «συνδιάσκεψη τύπου Bretton Woods, όπως εκείνη που καθόρισε την διεθνή αρχιτεκτονική της οικονομίας κατά τα μεταπολεμικά χρόνια". Πέρα από λόγια, ο Σόρος είχε ήδη βάλει τους τροχούς της ιστορίας σε κίνηση.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ GEORGE SOROS ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜόλις μια εβδομάδα πριν το άρθρο του στους Japan Times, ο Σόρος είχε ιδρύσει με έδρα στη Νέα Υόρκη, τοΙνστιτούτο της Νέας Οικονομικής Σκέψης Institute for New Economic Thinking (INET), την ομάδα που διοργανώνει την Παγκόσμια Συνδιάσκεψη, στο ίδιο Ιστορικο Ξενοδοχείο που έγινε και η πρώτη συνδιάσκεψη Bretton Woods. Η προηγούμενη διάσκεψη του ΙΝΕΤ έγινε στο Κεντρικό Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (CEU) στη Βουδαπέστη. To Πανεπιστήμιο CEU χρηματοδοτήθηκε το 2005 από το Σόρος με 206 εκατομύρια δολλάρια και έχει συγκεντρώσει εώς τώρα κεφάλαια 880 εκατομυρίων δολλαρίων.(Πηγή Χρονικό της Ανωτέρας Εκπαιδεύσεως)

Όπως και η διάσκεψη του ΙΝΕΤ στη Βουδαπέστη έτσι και τώρα πρόκειται για συγκεντρώσεις υποστηρικτών του Σόρος. Στο ΙΝΕΤ συμμετέχουν εξέχοντες προσωπικότητες όπως ο πρώην Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Gordon Brown, ο πρώην πρόεδρος της Federal Reserve Paul Volcker και ο Σόρος που παράγουν «μεγάλη ποσότητα από ρηξικέλευθες σκέψεις υψηλής ποιότητος» (Sic) Το ΙΝΕΤ προβλέπει 200 ομιλητές στο διαδικτυακό του τόπο, προς το παρόν 126 αναφέρονται ονομαστικά στον κατάλογο με τους ομιλητές

Αρκετοί από αυτούς (22) είναι μέλη στο ΔΣ του ΙΝΕΤ που χρηματοδοτείται απευθείας από τον Σόρος και 3 ακόμα είναι δικαιούχοι επιχορηγήσεων από το ίδρυμα του Σόρος.19 αναφέρονται στους συμμετέχοντες σε ένα άλλο πρότζεκτ του Σόρος το «Project Syndicate» το οποίο αυτοαποκαλείται «η σπουδαιότερη πηγή άρθρων επώνυμου σχολιασμού στον κόσμο» που δημοσιεύονται σε «456 κύριες εφημερίδες σε 159 χώρες». Χρηματοδοτείται από το ίδρυμα «Ανοικτή Κοινωνία» του Σόρος. Και αυτή είναι μόνο η αρχή.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ GEORGE SOROS ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι ομιλητές περιλαμβάνουν: Τον Paul Volcker ο οποίος είναι Πρόεδρος στο Συμβουλευτικό Σώμα Οικονομικών του Προέδρου Ομπάμα. Έγραψε την εισαγωγή στο πιό γνωστό βιβλίο του Σόρος «Η Αλχημεία των Οικονομικών» εγκωμιάζοντας τον Σόρος ως έναν «εξαιρετικά επιτυχημένο κερδοσκόπο» ο οποίος έγραψε «με διορατικότητα και πάθος» για τα προβλήματα της παγκοσμιοποίησης.

Τον οικονομολόγο Jeffrey Sachs, διευθυντή του Ινστιτούτου της Γης (Earth Institute) και για πολλά χρόνια αποδέκτη ρευστού του Σόρος με τη μορφή φιλανθρωπιών.Έλαβε 50 εκατομύρια δολλάρια για τo πρότζεκτ Millenium, το οποίο επίσης διευθύνει. . Ο Sachs είναι παγκόσμια γνωστός για τις φιλελεύθερες οικονομικές του ιδέες. Το 2009 διαμαρτυρήθηκε για τους χαμηλούς φόρους στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ «θα πρέπει να αυξήσουν τους φόρους για να πληρώσουν για νέες πρωτοβουλίες στους τομείς της ανανεώσιμης ενέργειας,της κλιματικής μεταβολής,της εκπαίδευσης και της ανακούφισης των πτωχών».

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ GEORGE SOROS ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο φίλο του Σόρος Joseph E. Stiglitz, πρώην αντιπρόεδρο και κύριο οικονομολόγο της Παγκόσμιας Τράπεζας και Νομπελίστα Οικονομίας που συμμερίζεται τις απόψεις του Σόρος και έχει κριτικάρει ανοιχτά τους οικονομολόγους που υποστηρίζουν την ελεύθερη οικονομία τους οποίους ονομάζει φονταμενταλιστές της ελεύθερης οικονομίας. Φυσικά είναι στο 'Συμβούλιο του ΙΝΕΤ και συνεισφέρει κείμενα στο "Project Syndicate".

Toν εκτελεστικό διευθυντή του INET Rob Johnson, πρώην διευθυντικό στέλεχος στο Soros Fund Management ο οποίος είναι επίσης στο Συμβούλιο του χρηματοδοτούμενου από τον Σόρος Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής. Ο Johnson έχει διατυπώσει το παράπονο ότι η κυβερνητική παρέμβαση στην διάρκεια της τρέχουσας οικονομικής κρίσης δεν ήταν αρκετά αποτελεσματική και ζήτησε «αναδόμηση» τους η οποία θα έπρεπε να συμπεριλάβει «επιστολές παραίτησης από τα ανώτατα στελέχη όλων των κυριων τραπεζών».
Μην έχετε καμία αμφιβολία, θα είναι παρά μια κατευθυνόμενη διοργάνωση, ένα «event» του Σόρος από την κορυφή ως τα νύχια. Ακόμα και ο ίδιος ο Σόρος παραδέχεται ότι η σχέση του με το ΙΝΕΤ αποτελεί ένα πρόβλημα: «υπάρχει εδώ» δηλώνει «μια σύγκρουση συμφερόντων την οποία αναγνωρίζω πλήρως».Ισχυρίζεται ότι κρατιέται έξω από τα γινόμενα, πράγμα αδύνατο αφού τα γινόμενα τα ορίζει αυτός.

Το ΙΝΕΤ δεν είναι διακριτικό για τους στόχους του για τη συνδιάσκεψη. Ο Johnson πήρε συνέντευξη από το συνάδελφό του στο Συμβούλιο του ΙΝΕΤ Robert Skidelsky σε ένα πρόσφατο βίντεο με θέμα: « Η Ανάγκη για ένα νέο Bretton Woods». H πρώτη διαφάνεια έχει υπότιτλο: «Πως οι συναλλαγματικές διαφορές και η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα δυναμώνουν τις φωνές που ζητούν μια παγκόσμια οικονομική αναθεώρηση». O Skidelsky κάλεσε για μια νέα συμφωνία και διατύπωσε την άποψη στο βίντεοότι η οικονομική σύγκρουση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα βρίσκεται «στο κέντρο οποιασδήποτε νομισματικής συμφωνίας που θα μπορούσε να γίνει, που θα έπρεπε να γίνει..»

Ο Σόρος περιέγραψε στο άρθρο του 2009 τη σύγκρουση ΗΠΑ - Κίνας ως: «μια αδρή επιλογή ανάμεσα σε δύο ουσιαστικά διαφορετικές μορφές οργάνωσης: το διεθνή καπιταλισμό και τον κρατικό καπιταλισμό». Συμπέρανε ότι ένα νέο παγκόσμιο σύστημα βασισμένο σε πιό στέρεα θεμέλια πρέπει να εφευρεθεί». Όπως το έθεσε το 2010: «Χρειαζόμαστε ένα παγκόσμιο Σερίφη».

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ GEORGE SOROS ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτην έκδοση του 2000 του βιβλίου του «Ανοικτή Κοινωνία: Αναμορφώνοντας τον Παγκόσμιο Καπιταλισμό», ο Σόρος περιέγραφε πως η Συμφωνία του Bretton Woods «απέτυχε θεαματικά» κατα την οικονομική κρίση του 1990. Καλώντας για ένα νέο Bretton Woods το 2009, ζήτησε από αυτό να ανασυστήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να αναδομήσει τα Ηνωμένα Έθνη, αυξάνοντας την ισχύ της Κίνας και άλλων χωρών εις βάρος των ΗΠΑ.
«Η αναδιοργάνωση της παγκόσμιας τάξης θα χρειαστεί να επεκταθεί πέρα από το οικονομικό σύστημα και να συμπεριλαβει την αλλαγή της λειτουργίας των Ηνωμένων Εθνών και ιδιαίτερα τη συμμετοχή στο Συμβούλιο Ασφαλείας», έγραψε. «Αυτή η αναθεώρηση θα πρέπει να ξεκινήσει με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, αλλά η Κίνα και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες θα πρέπει να συμετάσχουν ως ισότιμες». Ο Σόρος επεσήμανε με έμφαση στο σημείο αυτό ότι απαιτείται μια παγκόσμια λύση, η οποία θα βάλει τις ΗΠΑ στη θέση της, μιας δύναμης ανάμεσα σε άλλες. «Οι ανερχόμενες δυνάμεις θα πρέπει να είναι παρούσες κατά τη δημιουργία αυτού του νέου συστήματος ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα είναι ενεργοί υποστηρικτές του».

Ακριβώς αυτή είναι η φύση της πλατφόρμας εργασίας που παρέχει η διοργάνωση του νέου Bretton Woods από το ΙΝΕΤ, με το διαδικτυακό του τόπο να διατυμπανίζει ότι: «η αναδόμηση που δρομολογείται πρέπει να συμπεριλάβει την ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Λατινική Αμερική και την Ασία». Η Κίνα φιγουράρει σε κεντρική θέση με συμμετοχή που συμπεριλαμβάνει έναν εξέχοντα οικονομολόγο από την Παγκόσμια Τράπεζα στο Πεκίνο, το Διοικητή της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών, τον επικεφαλής σύμβουλο για την Τραπεζιτική Ρυθμιστική Επιτροπή της Κίνας και το Διευθυντή του Κέντρου ΣινοΙαπωνικών σχέσεων.»

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ GEORGE SOROS ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΌλα αυτά είναι εύκολο να ενορχηστρωθουν και να διαφημισθούν όταν έχεις την εμβέλεια του Σόρος ο οποίος χρηματοδοτεί πάνω από 1200 οργανώσεις σε όλο τον κόσμο. Θα περίμενε κανείς κάθε μια από τις 1200 οργανώσεις να έχει ξεσηκώσει τον τόπο φωνάζοντας στη διαπασών για την ιστορική αυτη συνδιάσκεψη. Οργανώσεις όπως το MoveOn.org ή το Κέντρο για την Πρόοδο της Αμερικής δεν έγιναν παγκόσμια γνωστές για τη διακριτικότητά τους. Το ίδιο ισχύει παγκόσμια, όπου ο Σόρος έχει επενδύσει πάνω από 7 δισεκατομύρια δολάρια σε διάφορες Οργανώσεις για το Άνοιγμα της Κοινωνίας -που περιλαμβάνουν πάρα πολλές επικοινωνιακά ικανές οργανώσεις έτοιμες να δραστηριοποιηθούν με ένα τηλεφώνημα από τα κεντρικά. Γιατί δεν έδωσε το σύνθημα το δίκτυο του Σόρος για να μεταδώσουν την είδηση, ειδικά τώρα που ο Σόρος υποστηρίχει ότι όλα αυτά πρέπει να πετύχουν, επειδή «οι εναλλακτικές λύσεις είναι τρομακτικές»;
Ο πολυεκατομυριούχος που αγωνίστηκε ενάντια στην επανεκλογή του Μπους ισχυρίζεται ότι η κατάσταση στην Αμερική είναι τρομακτική γιατί: «μια παρακμάζουσα υπερδύναμη η οποία χάνει την πολιτική και οικονομική επικυριαρχία αλλά διατηρεί τη στρατιωτική υπεροπλία δημιουργεί ένα ασταθές και επικίνδυνο μείγμα ".

Η αυτοκρατορία του Σόρος είναι σιωπηλή για την νέα αυτή συνδιάσκεψη Bretton Woods επειδή δεν σκοπεύει απλώς να αλλάξει τους παγκόσμιους οικονομικούς κανόνες. Σχεδιάζει επίσης να βάλει τις ΗΠΑ στη θέση τους- να την υποβιβάσει σε μια ανάμεσα σε πολλές δυνάμεις σε ένα πολυδύναμο κόσμο, όπως τον θέλει ο Σόρος. Έγραψε ότι οι ΗΠΑ: «θα μπορούσαν να ηγηθούν μιας συλλογικής προσπάθειας η οποία να εμπλέξει τόσο τον αναπτυγμένο όσο και τον αναπτυσσόμενο κόσμο, επαναβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό την αμερικάνικη ηγεμονία με πιο αποδεκτό τρόπο».

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ GEORGE SOROS ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτός είναι και ο στόχος της συνδιάσκεψης-να αλλάξει τους κανόνες της παγκόσμιας οικονομίας και τις ΗΠΑ σύμφωνα με τις επιθυμίες του George Soros.

Ο Dan Gainor είναι εξέχων συντηρητικός σχολιαστής για δύο δεκαετίες, με εκτεταμένη εμπειρία στην αρθρογραφία και τις εκδόσεις. Τιμήθηκε με το βραβείο Boone Pickens Fellow και είναι ο τρέχων αντιπρόεδρος του Media Research για την Οικονομία και την Κουλτούρα.
Η στήλη του δημοσιεύεται κάθε εβδομάδα στο Fox Forum. Μπορεί κανείς να επικοινωνήσει μαζί του στο FaceBook και το Twitter ως dangainor.
Η Iris Somberg συνεισέφερε σε αυτό το σχόλιο
.
http://www.ixorcosmos.gr/ic1/el/enimerosi/katalogos-i-stili-tou-baggeli-mpexi/1661-to-sxedio-toy-george-soros-gia-tin-diethni-oikonimia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης