Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Εκβιασμός Boeing:"Ή πληρώνετε 35 εκατ. δολ. ανά Apache ή πάνε για παλιοσίδερα" (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ... ΜΟΛΙΣ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΕΣ)


Εξελίξεις που καταδεικνύουν ότι η επιλογή των ΑΗ-64A/D Apache δεν μελετήθηκε σε βάθος, αλλά και όταν πραγματοποιήθηκε δεν υποστηρίχθηκε, συμβαίνουν στις ΗΠΑ, οι οποίες δείχνουν μια εξαιρετικά αλαζονική και αντιαεμπορική συμπεριφορά της κατασκευάστριας εταιρείας Bοeing σε βάρος των εξαγωγικών πελατών της:

Με την διακοπή υποστήριξης ολόκληρων Block παραγωγής σταματά να υποστηρίζει ακόμα και τα ελικόπτερα του Block II (!) δηλαδή τα ελοικόπτερα που προμηθεύτηκε η Ελλάδα και ειδικότερα η Αεροπορία Στρατού με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ της 1ης Αυγούστου του 2003, η οποία είχε καταγγελθεί ως "σκανδαλώδης" από την τότε αντιπολίτευση.
Το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι η Boeing με αφορμή την μετακίνηση της παραγωγής στο AH-64E παύει να υποστηρίζει τους χρήστες που διαθέτουν την αρχική έκδοση AH-64A της δεκαετίας του '90 ενώ επιβάλει άτυπα εκσυγχρονισμό σε επίπεδο Block III όλα τα Block II που διαθέτουν εξαγωγικοί χρήστες με το σκεπτικό ότι αν δεν ακολουθήσουν τις εξελίξεις θα βρεθούν στο κοντινό μέλλον εκτός τεχνικής υποστήριξης.
Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα διαθέτει 19 επιθετικά ελικόπτερα AH-64A+ Apache και  10 AH-64DHA Block II Longbow Apache τα οποία αντιμετωπίζουν διαφορετικά όσο και κρίσιμα προβλήματα που σχετίζονται με την τεχνική υποστήριξη που προσφέρει η Boeing.
Για τα μεν “Alpha” η Αεροπορία Στρατού έχει απομείνει πλέον ο μοναδικός χρήστης παγκοσμίως με εξαίρεση το Ισραήλ που τα έχει αναβαθμίσει εγχώρια.
Η αδυναμία εξεύρεσης κονδυλίων για τον εκσυγχρονισμό τους παρά τις προσπάθειες που είχαν γίνει - ιδιαίτερα από τον πρώην ΑΓΕΕΘΑ και μετέπειτα υπηρεσιακό ΥΕΘΑ Φράγκο Φραγκούλη - είχαν αποτέλεσμα να εκπνεύσει η προθεσμία που είχε δώσει εκβιαστικά η Boeing για την αναβάθμιση τους, προτού διακοπεί οριστικά η σχετική γραμμή παραγωγής του Block II.
Ουσιαστικά λοιπόν στη παρούσα φάση η Αεροπορία Στρατού - ως μοναδικός χρήστης- διατηρεί τα AH-64A+ που ΕΙΝΑΙ πλήρως αξιόμαχα αλλά μέσα στην επόμενη 5ετία θα αντιμετωπίσει μείωση διαθεσιμότητας αφού πλέον θα αναζητεί ανταλλακτικά εκεί που δεν θα υπάρχουν γιατί η Boeing έκρινε ότι δεν την συμφέρει να παράγει άλλο ανταλλακτικά για την έκδοση αυτή και έτσι εκβιάζει τους πελάτες της: "Εκσυγχρονίστε τα ή πετάξτε τα"!
Πόσο έχει το κόστος εκσυγχρονισμού ενός εκάστους ελικοπτέρου; Ανάλογα με το επίπεδο. Ξεκινά από ... 35. 000.000 δολάρια η μονάδα! Για τα 12 ελικόπτερα είχε προϋπολογιστεί κόστος 450 εκατ. κατ'ελάχιστον, ενώ θα έμεναν και 7 ελικόπτερα χωρίς εκσυχρονισμό από τα αρχικά ΑΗ-64Α!
Ερωτηματικά όμως προκαλεί η στάση της Boeing και για τα «καινούργια» AH-64D Longbow Apache τα οποία αφού η παραλαβή τους δοκιμάστηκε και καθυστέρησε με υπαιτιότητα της αμερικανικής εταιρέιας, κατέληξαν να βρίσκονται σε υπηρεσία 10 από τα 12 αρχικά που παρελήφθησαν (της παραγγελίας του 2003) αφού ο στόλος υπέστη δύο απώλειες.
Η πρώτη στην οποία η Αεροπορία Στρατού θρήνησε νεκρούς σημειώθηκε την 30ή Ιουλίου 2010 με αίτια που αποδίδονται σε λάθος χειρισμού και το δεύτερο την 3η Μαΐου 2011 χωρίς ευτυχώς απώλειες.
Στο δεύτερο συμβάν σημειώθηκε πυρκαγιά εν πτήση (σε βοηθητική γεννήτρια παροχής ισχύος), η οποία επεκτάθηκε αλλά το πλήρωμα κατάφερε να εκτελέσει αναγκαστική προσγείωση και να απομακρυνθεί με ασφάλεια προτού το ελικόπτερο καταστραφεί ολοσχερώς.
Επρόκειτο για ολοκαίνουργιο ελικόπτερο που ακόμα δεν είχε συμπληρώσει τις απαραίτητες ώρες για την εκτέλεση βαριάς συντήρησης ενώ το πρόβλημα αποδόθηκε σε αστοχία υλικού για το οποίο επιτροπή εμπειρογνωμόνων τόσο της ΑΣ όσο και της Boeing διερεύνησαν με ευρήματα που παραδόθηκαν στο ΓΕΣ και χαρακτηρίζονται άκρως απόρρητα.
Ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις 3 Μαΐου 2011 ανέφερε πως το συγκεκριμένο ελικόπτερο έφθασε στην Ελλάδα το 2007 και τελεί υπό την εγγύηση καλής λειτουργίας δύο ετών ή 480 ωρών πτήσης από τις 18 Αυγούστου 2009, οπότε υπεγράφη το πρωτόκολλο οριστικής ποσοτικής και ποιοτικής παραλαβής. Μέχρι τις 2 Μαΐου 2011 το ελικόπτερο συγκέντρωνε 241 ώρες πτήσης, μέχρι το ατύχημα συμπλήρωνε μία ώρα και 35 λεπτά από την απογείωση, ενώ υποβλήθηκε σε 14ήμερη 25ωρη περιοδική επιθεώρηση στις 28 Απριλίου 2011.
Εφόσον δεν αποδόθηκαν  σφάλματα χειρισμού ή συντήρησης αναμενόταν όπως προβλέπεται να ενεργοποιηθούν οι προβλέψεις εγγύησης της σύμβασης.
Μάλιστα σχετική ανακοίνωση του ΥΕΘΑ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο τότε ΥΕΘΑ Ευάγγελος Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το ζήτημα με τον Πρέσβη των ΗΠΑ την Ελλάδα καταλήγοντας στα εξής: «Σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά θα ασκήσει όλα τα συμβατικά της δικαιώματα. Το μείζον όμως ζήτημα είναι να διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός ένα σύγχρονο και αξιόπιστο επιθετικό ελικόπτερο που ανταποκρίνεται στις τεχνικές του προδιαγραφές και παρέχει αίσθημα ασφάλειας στους χειριστές του»
Από εκεί και πέρα σιγή ιχθύος από πλευράς τόσο του ΓΕΣ όσο και της Boeing η οποία φαίνεται ότι προσπαθεί να αποφύγει τις ευθύνες που οφείλονται σε αστοχία υλικού καθώς θα ήταν υποχρεωμένη να αντικαταστήσει την απώλεια με νέο ελικόπτερο και φυσικά με δικά της έξοδα.
Φαίνεται όμως ότι κάτι τέτοιο δεν επιδιώχτηκε ούτε από την ελληνική πλευρά - εντελώς αδικαιολόγητα - ενώ σημειώνεται ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε δοθεί σχετική τεχνική οδηγία της Boeing για τη διόρθωση της αιτίας που οδήγησε στην απώλεια του ολοκαίνουργιου Longbow Apache (άρα αποδοχή υπαιτιότητας) εκτός από μια τεχνική οδηγία του Στρατού των ΗΠΑ, για αντικατάσταση των γεννητριών 45kVA με «επανασχεδιασμένες» μετά από ανάλογο περιστατικό στις ΗΠΑ.
Θα μπορούσαμε να αστειευόμενοι να πούμε ότι πρόκειται για «ελλιπές after sales service»  αλλά δυστυχώς προκύπτουν σοβαρότατα ζητήματα επιχειρησιακής ετοιμότητας και αξιοπιστίας υλικού για τα οποία έχουν πληρωθεί εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από το υστέρημα του ελληνικού λαού για πανάκριβα οπλικά συστήματα τα οποία δεν επιτρέπεται να αφεθούν στην τύχη τους.
Και βέβαια δεν είναι μόνο αυτό: Όταν ελικόπτερα AH-64D Block III (δηλαδή πιο προηγμένα και αναβαθμισμένα από αυτά που έχει ο ΕΣ) αντικαθιστώνται από ΑH-64E “GUARDIAN” και μένουν χωρίς υποστήριξη και τα καινούρια ΑΗ-64D Αpache και προοπτικά, μέσα στην επόμενη πενταετία θα πάψει η υποστήριξη και αυτών, δημιουργείται αυτόματα ζήτημα παραμονής των επιθετικών ελικοπτέρων σε ελληνική υπηρεσία.  .
Το AH-64E, αποτελεί πλέον το πρότυπο παραγωγής στο εργοστάσιο της Boeing που βρίσκεται στη Mesa της Αριζόνα με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν ξεκινήσει έναντι συνολικών απαιτήσεων για 600 ελικόπτερα που θα προκύψουν τόσο από νέες κατασκευές όσο και από εκσυγχρονισμό παλαιότερων μοντέλων.
Το ότι η Boeing ενδιαφέρεται μόνο για τον αμερικανικό Στρατό είναι αυταπόδεικτο. Το ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη υποστήριξης των ελικοπτέρων παλαιότερων εκδόσεων και θα πρέπει να δαπανηθεί το εξωφρενικό ποσό των 25 εκατ. δολαρίων ανά ελικόπτερο (!) για να παραμείνουν μάχιμα τα ελληνικά Apache, υπάρχει μόνο μία λέξη για να την χαρακτηρίσει: Αλητεία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης