Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Γεννήθηκε για δράση στο Αιγαίο η μεγαλύτερη διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων της Ευρώπης!


Από σήμερα είναι και τυπικά πραγματικότητα όπως πρώτο το defencenet.gr είχε αποκαλύψει από  το περασμένο Σάββατο, η μεγαλύτερη διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων της Ευρώπης, η οποία ενιοποιεί την Ζ' Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ ΜΑΚ), το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), τις ομάδες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Αρχηγείου Στόλου και την την 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας – Διάσωσης (31 ΜΕΕ), ενώ σε αυτή πρακτικά θα ανήκει και η ΜΥΑ/ΛΣ, η μονάδα ειδικών επιχειρήσεων του Λιμενικού/Ακτοφυλακής.

Στην τελετή απονεμήθηκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ το έμβλημα που φέρει το εύλογο ρητό «Φοβού τους Δαναούς». Το όνομα αυτής: Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ.
Στόχος της νέας Διοίκησης είναι να συγκεντρώσει τη δράση επίλεκτων μονάδων από όλους τους Κλάδους των Ε.Δ  για την κάλυψη απαιτήσεων που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αμυντικός σχεδιασμός.
 
Η εξέλιξη προέκυψε έπειτα από απαίτηση πλήρους αξιοποίησης του ανθρώπινου Δυναμικού των Ειδικών Δυνάμεων του ΕΣ και μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων του ΠΝ και της ΠΑ. Ταυτόχρονα επιδιώκεται η ουσιαστική εκμετάλλευση των ικανοτήτων που μπορούν να προσφέρουν σε περίοδο κρίσης.
 
Μεταστροφή υπάρχει τα τελευταία χρόνια και σε δυνατότητα ανάληψης αντιτρομοκρατικών αποστολών (Counter terrorism) είτε στην ξηρά είτε εν πλω σε πλοία, τομέας όπου η ΔΥΚ του ΠΝ, εκπαιδεύει συστηματικά το προσωπικό σε ανάπτυξη από ελικόπτερα S-70B6 AegeanHawk με τη μέθοδο Fast Rope.
Επίσης η εκτέλεση αποστολών έρευνας και διάσωσης μάχης (Combat Search and Rescue) που ειδικεύεται η 31η ΜΕΕΔ της ΠΑ με ανάπτυξη από ελικόπτερα Super Puma, αποτελεί ένα κρίσιμο τομέα με ιδιαίτερες προεκτάσεις για τη διάσωση προσωπικού η ελλήνων πολιτών που κινδυνεύουν στο εσωτερικό ή το εξωτερικό σε περίοδο κρίσης.
Η ΔΔΕΕ θα διοικείται από ανώτατο αξιωματικό βαθμό ταξιάρχου και υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Σε αυτή υπάγονται σχηματισμοί και μονάδες ειδικών επιχειρήσεων και των τριών κλάδων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Η απαίτηση ενοποίησης αποτελούσε τη λογική εξέλιξη διεξαγωγής Ειδικών Επιχειρήσεων, οι οποίες μέχρι σήμερα λειτουργούσαν αποσπασματικά αντίθετα με τη διεθνή πρακτική που θέλει συγκεντρωτική διοίκηση επίλεκτων μονάδων προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα.
Με τη νέα μορφή μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς, η Ζ ΜΑΚ, το ΕΤΑ καθώς επίσης η Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού μαζί με την 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας, θα υπαχθούν σε συγκεντρωτική Διοίκηση υπαγόμενη απευθείας στο ΓΕΕΘΑ προκειμένου να επιλέγει τη βέλτιστη αντίδραση αναλόγως της εκάστοτε τακτικής κατάστασης.
Έτσι το ΓΕΕΘΑ θα έχει το μηχανισμό που έλειπε, ο οποίος θα γνωρίζει ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει κάθε μονάδα αφού θα επανδρώνεται από στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων.
Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να προτείνει ΛΥΣΕΙΣ στον ΑΓΕΕΘΑ για ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση κρίσης η ασύμμετρης απειλής οπουδήποτε εντός η εκτός Ελλαδικού χώρου αναλόγως των δυνατοτήτων που υφίστανται.
Επιπλέον η νέα Διοίκηση θα έχει πλέον την απαραίτητη υπόσταση που δεν διέθεταν μέχρι πρότινος οι Ειδικές Δυνάμεις προκειμένου να καθορίζει δόγμα εκπαιδεύσεως βάση επιλεγμένων κριτηρίων,  ενώ επίσης θα έχει τη δυνατότητα να εισηγείται για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών σε υλικά και εξοπλισμό που απαιτείται να διαθέτουν οι μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων για την κάλυψη της αποστολής τους.
Αυτό μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτό καθώς οι μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, είχαν με υπόσταση αλλά δεν είχαν απευθείας «φωνή» στο επιτελείο για την κάλυψη των επιχειρησιακών τους αναγκών που γινόταν στη «σκιά» άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ένα ακόμη πρόβλημα ήταν ότι δεν υπήρχαν σε κάθε περίπτωση επιτελικά στελέχη απόλυτα καταρτισμένα με πλήρη γνώση των ιδιαιτεροτήτων, των απαιτήσεων και των δυνατοτήτων που έχουν οι μονάδες Ειδικών Δυνάμεων.
Πλέον μέσω της άμεσης υπαγωγής στη νέα Διοίκηση, όλα αυτά προσφέρονται ως ολοκληρωμένες λύσεις, άμεσα διαθέσιμες στον ΑΓΕΕΘΑ ανάλογα με τις εκάστοτε επιχειρησιακές απαιτήσεις.
Ήδη η νέα Διοίκηση έχει αναλάβει δράση καθώς έχει συντονίσει αθόρυβα ασκήσεις ετοιμότητας των Ειδικών Δυνάμεων από τα μέσα του 2012, όπου βελτιστοποιείται η απόδοση τους και η συνεργασία με τα διαθέσιμα μέσα ανάπτυξης στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ.
Οι παραπάνω ασκήσεις στις οποίες ενεπλάκησαν μονάδες Ειδικών Δυνάμεων και των τριών Κλάδων, αποσκοπούσαν στην επίδειξη ετοιμότητας ανάληψης αποστολών που σχετίζονται τόσο με το θέατρο επιχειρήσεων του Αν. Αιγαίου. Και μάλιστα σε χρονική στιγμή που η Τουρκία παρά την εμπλοκή της στη κρίση της Συρίας επιχειρεί σταθερά να απεμπολήσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Αν. Μεσόγειο.
Σημειώνεται ότι η προσφάτως επιτευχθείσα διακλαδική συνεργασία σε επίπεδο Διοίκησης σε ότι αφορά τις Ειδικές Επιχειρήσεις, είναι μια λύση η οποία αποδεδειγμένα έχει αποδώσει αποτελέσματα και χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ, Μεγ. Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ για την κάλυψη συγκεκριμένων επιχειρησιακών απαιτήσεων. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης