Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΛΕΤΕ Η ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟ;

ΗΠΑ: Οι Ινδιάνοι Σιού υιοθετούν μορφή του bitcoin ως «εθνικό νόμισμα» έναντι του δολαρίου!
Απίστευτο κι όμως αληθινό: το λένε MazaCoin, έχει ξεπηδήσει από τον ανοιχτό κώδικα του διαβόητου Bitcoin και έχει υιοθετηθεί από συνομοσπονδία 7 φυλών Σιου ως εθνικό νόμισμα. 
 
Και γιατί, θα ρωτήσει κάποιος, μια ένωση γηγενών αμερικανικών φυλών να ενστερνιστεί το ψηφιακό χρήμα ως επίσημη νομισματική μονάδα της, καταμεσής μάλιστα των ΗΠΑ και του δολαρίου;
 
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: το έθνος της Oglala Lakota, στα αξιομνημόνευτα μέλη του οποίου περιλαμβάνονταν ο Καθιστός Ταύρος και το Τρελό Άλογο, ο αρχηγός που νίκησε εμφατικά τον στρατηγό George Armstrong Custer, εγκαινίασε πρόσφατα το MazaCoin, στην προσπάθειά τους να βγάλουν τη φυλή από τη φτώχεια και την ανέχεια. 
 
Οι ινδιάνοι του συγκεκριμένου καταυλισμού επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την ημι-αυτόνομη φύση που απολαμβάνουν συγκεκριμένες φυλές αυτοχθόνων Αμερικανών στις σημερινές ΗΠΑ για να εξοβελίσουν το δολάριο από την επικράτειά τους, προς όφελος πιο «εναλλακτικών» εκδοχών νομίσματος. 
 
Λέτε τα κρυπτονομίσματα να είναι οι νέοι βούβαλοι για τους ινδιάνους; Κι εκεί που κάποτε το περήφανο ζώο χρησιμοποιούταν από τους γηγενείς για τα πάντα, από φαγητό και ρουχισμό μέχρι και μέσο συναλλαγής, μπορεί τώρα το MazaCoin να διαδραματίσει τον ίδιο ακριβώς ρόλο; 
 
Το MazaCoin έχει ξεπηδήσει από το «ξαδερφάκι» του Βitcoin, ZetaCoin, αντίθετα όμως με το Βitcoin, το MazaCoin είναι πληθωριστικό νόμισμα, κάτι που σημαίνει ότι νέα νομίσματα μπορούν να κοπούν ανά πάσα στιγμή στο μέλλον. 
 
Η φυλή της Oglala Lakota στη Νότια Ντακότα έχει προπαραγγείλει λοιπόν 25 εκατομμύρια MazaCoins, για να λειτουργήσουν ως εθνικό απόθεμα, και άλλα 25 εκατομμύρια νομίσματα που θα παίξουν τον ρόλο του καταπιστεύματος της φυλής, ενός θεσμού δηλαδή που θα χορηγεί δάνεια σε τοπικές επιχειρήσεις και μέλη της φυλής. 
 
Κι ενώ το πρωτόκολλο του Βitcoin επιτρέπει το κόψιμο αποκλειστικά 21 εκατομμυρίων κρυπτονομισμάτων συνολικά (σήμερα κυκλοφορούν περί τα 12 εκατομμύρια νομίσματα), η ινδιανική συνομοσπονδία προβλέπει το κόψιμο 2,4 δισεκατομμυρίων MazaCoins στα πρώτα πέντε χρόνια, με 1 εκατομμύριο επιπλέον νομίσματα να κόβονται κάθε χρόνο.
 
Το MazaCoin είναι ευκολότερο να κοπεί σε νομίσματα και η διαδικασία σαφώς φιλικότερη προς το περιβάλλον. 
 
Και ας περάσουμε τώρα στη νομική κόντρα, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση δεν προτίθεται να το αφήσει να περάσει έτσι εύκολα.
 
Τα πρώτα 500 κρυπτονομίσματα παραδόθηκαν πολύ πρόσφατα στη φυλή, αφιερωμένα στο «Μεγάλο Πνεύμα, την ευημερία και τον πλούτο του Έθνους Oglala Lakota», ενώ από την επίσημη ιστοσελίδα του MazaCoin μαθαίνουμε τη φιλοδοξία των εμπνευστών να έχει διάρκεια ζωής τουλάχιστον έναν αιώνα, την ίδια ώρα που υποτίθεται ότι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και την ανοικοδόμηση της πενιχρής οικονομίας του καταυλισμού. 
 
Το FBI βέβαια δεν έχει κάτσει στα αυγά του και έχει ήδη επικοινωνήσει με τους ιθύνοντες της φυλής, υπενθυμίζοντάς τους ότι τα κρυπτονομίσματα δεν είναι νόμιμος τρόπος συναλλαγής στις ΗΠΑ. Η φυλή ανταπαντά ωστόσο ότι δεν χρειάζεται άδεια από κανέναν για να κάνει ό,τι θελήσει στην ημι-αυτόνομη επικράτειά της!
 
Το μόνο σίγουρο, η τελευταία πράξη δεν έχει ακόμα παιχτεί για το MazaCoin, καθώς κυβερνητικοί αξιωματούχοι φοβούνται πια ότι αυτό θα ανοίξει την κερκόπορτα και για άλλες κινήσεις ανεξαρτητοποίησης ομάδων πολιτών από το επίσημο νόμισμα της Αμερικής, κάνοντας τα θεμέλια του δολαρίου να τρίζουν από τα μέσα.
 
Και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα προσπαθήσει να υπονομεύσει όπως μπορεί την απόπειρα οικονομικής ανεξαρτησίας των ινδιάνων, μέσω προστίμων στην αρχή και κατόπιν ποιος ξέρει;
 
Γιατί αναφορικά με τη μήτρα όλων, το Bitcoin, η κυβέρνηση το έχει μεν αναγνωρίσει ως νομική οντότητα, έχει θέσει ωστόσο σφοδρούς περιορισμούς για τη διανομή αλλά και τον τρόπο συναλλαγής του.
 
«Έχουμε υποφέρει 100 χρόνια επιβαλλόμενης φτώχειας», δηλώνουν τα μέλη της Oglala Lakota, «αυτή είναι η μάχη που δίνουμε. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε με το MazaCoin είναι να πυροδοτήσουμε απλώς κάτι που θα μας βγάλει από τον αέναο κύκλο του θύματος»...
 
 
 
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης