Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Ρωσικός τύπος: Ο ευρωπαϊκός στρατός είναι η «Βέρμαχτ του ΧΧΙ αιώνα»

germasnyΣύμφωνα με άρθρο στο ρωσικό τύπο, εκφράζεται η άποψη ότι ο προτεινόμενος νέος ευρωπαϊκός στρατός, αποτελεί την Βέρμαχτ του αιώνα που ζούμε, δείχνοντας την οπτική γωνία της Μόσχας σε αυτό το ζήτημα. Πιθανόν όμως η δημιουργία αυτής της δύναμης να αποτελεί και μια προσπάθεια  οικονομικής  απεμπλοκής  των ΗΠΑ από την ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα. Όπως υπάρχει επίσης ή άποψη ότι αυτός  ο στρατός  της ΕΕ να «απαντά»  και στις γερμανικές φιλοδοξίες για ηγεμονία.



Οι Βρυξέλλες έκαναν μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση με την έκκληση για έναν ευρωπαϊκό στρατό, αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα narpolit.ru. Αυτή η πρωτοβουλία ήταν άμεσα ευπρόσδεκτη από τους περισσότερους στην Γερμανία. Ωστόσο, αυτό εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με το τι σημαίνει και πώς μπορεί να μεταμορφωθεί το μέλλον, με την δημιουργία ενός  ενωμένου ευρωπαϊκού στρατού .
Η πιο συνηθισμένη άποψη σήμερα, που δικαιολογεί την εμφάνιση αυτού του στρατού μπορεί να θεωρηθεί  η επιθυμία της Ευρώπης για μεγαλύτερη ανεξαρτησία.
Υπάρχει όμως και μια άλλη άποψη, η οποία μιλά για αντίδραση του Βερολίνου έναντι των Αμερικανών, οι οποίοι προσβλέπουν σε μια σημαντική τεχνική αναβάθμιση του ΝΑΤΟ σε βάρος των Ευρωπαίων.
Η τρίτη άποψη για την ύπαρξη του ευρωπαϊκού στρατού, είναι μυστικές στρατιωτικές φιλοδοξίες της ενωμένης Γερμανίας, η οποία επιθυμεί  να αποκατασταθεί η ισχύς της , υπονομεύοντας  σημαντικά με περικοπές και υποχρηματοδότηση, τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.
Η  ΕΕ σήμερα αποτελείται από τις ένοπλες δυνάμεις  28 εθνικών στρατών των χωρών μελών. Ο συνολικός αριθμός τους είναι περίπου μισό εκατομμύριο στρατιώτες και αξιωματικοί . Αλλά η άμυνα σε εθνικό επίπεδο οδηγεί σε διπλασιασμό των δομών και των λειτουργιών άρα και  της χρηματοδότησης , έτσι είναι πιθανό να επιχειρηθεί η δημιουργία ενός ενιαίου αμυντικού συστήματος όπως του ΝΑΤΟ, το οποίο  θα έχει την δική του δομή και  ιεραρχία . Οι υποστηρικτές του ευρωστρατού πιστεύουν, ωστόσο, ότι η συνεργασία των ευρωπαϊκών χωρών, στο πλαίσιο ενός ενιαίου σχεδίου στον τομέα της άμυνας, μπορεί να διασώσει την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία, η οποία θα καταστεί  το ευρωπαϊκό σύμβολο του στρατού αυτού .
merkel
Με άλλα λόγια, αυτό ακούγεται ωραίο. Αλλά η ΕΕ πάσχει από χρόνια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Η  εθνικές οικονομίες των «αντιφρονούντων» όπως είναι η Ελλάδα , η  Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, δύσκολα θα επιτρέψουν στην ΕΕ να δημιουργήσει ευρωπαϊκό στρατό , αποκόπτοντας τον «ομφάλιο λώρο» από το ΝΑΤΟ του «Παλαιού Κόσμου», λόγω οικονομικής δυσπραγίας .
Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και του Συμφώνου της Βαρσοβίας, η Δύση βρέθηκε «ο νικητής εις το διηνεκές». Οι λόγοι για αυτό ήταν ότι τύποι σαν τον Β. Γιέλτσιν να  μετατρέψουν  την Ρωσία σε μια διαλυμένη χώρα. Ως αποτέλεσμα, ο γερμανικός στρατός ( Bundeswehr), για παράδειγμα, να  μειώσει την δύναμη του αρκετές φορές και να ανέρχεται σε  σχεδόν 120.000 στρατιώτες και αξιωματικούς. Αρκετές φορές επίσης μειώθηκε ο αριθμός των αρμάτων μάχης και των τεθωρακισμένων οχημάτων . Αλλά στην μέση της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Δύση και την Ανατολή, ο γερμανικός στρατός βρέθηκε  απροετοίμαστος.
Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν στους  Γερμανούς το ρόλο  της κάλυψης από Βορρά , σε ένα πιθανό πόλεμο με την Ρωσία . Η Bundeswehr αποτελείται  ως επί το πλείστον από θωρακισμένες και μηχανοκίνητες μεραρχίες πεζικού. Αυτή η ενίσχυση έγινε όμως εις βάρος της γερμανικής αεροπορίας (Luftwaffe).
Οι αμερικανικές απόψεις σχετικά με τη διεξαγωγή του σύγχρονου πολέμου, αναφέρουν ότι χωρίς εναέρια υπεροχή δεν μπορεί να υπάρχει  πραγματικά ισχυρός και αποτελεσματικός στρατός. Σε μια πιθανή σύγκρουση αυτό το πρόβλημα ήταν αποκλειστικά αμερικανική υπόθεση . Ως εκ τούτου, στην Ευρώπη μεταφέρθηκε  το πιο εξελιγμένο μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, το βομβαρδιστικό  B1B spsirit, για το σκοπό αυτό .
Όλα αυτά τα χρόνια η  «Ιστορική» δυσπιστία των Γερμανών,  οδήγησε σε απότομη μείωση του προσωπικού του γερμανικού στρατού (Bundeswehr). Αυτό είναι ένα από τα πιο σοβαρά επιχειρήματα εναντίον των ισχυρισμών ότι η δημιουργία του «Ευρωστρατού» δεν είναι τίποτα άλλο από μια αναβίωση της μυστικής «Βέρμαχτ του εικοστού πρώτου αιώνα».
Και αν λάβουμε υπόψη  την ακόλουθη πολιτική των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας, τότε μιλάμε για μια  πιθανή προσπάθεια ανεξαρτησίας των  γερμανικών αποφάσεων  σε τέτοιες κρίσιμες φάσεις , με την επιστροφή της στρατιωτικής ισχύος  στα χέρια του Βερολίνου να κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητη.
Όσο για τη Βρετανία. Οι στρατιωτικές δυνατότητες  του αγγλικού στρατού είναι  επίσης δραστικά μειωμένες σε σύγκριση , με την διάρκεια του Πολέμου των Φώκλαντ, όταν η πρώην αποικιακή δύναμη θα μπορούσε να μεταφέρει μεγάλης κλίμακας πολεμικές επιχειρήσεις στο άλλο ημισφαίριο. Από τότε, το βρετανικό ναυτικό για λόγους οικονομίας μειώθηκε τόσο πολύ που, σύμφωνα με τα λόγια ενός από τους Βρετανούς ναυάρχους, «ο Ναύαρχος Νέλσον πιθανότατα θα δάκρυζε όταν έβλεπε  ότι ολόκληρος ο Βρετανικός στόλος μπορούσε να χωρέσει στο κόλπο του Norfolk».
640px-Eurocorps_
Σήμερα, οι ΗΠΑ παίζουν  ένα μεγάλο γεωπολιτικό παιχνίδι εναντίον της Ρωσίας. Η Ουκρανία αποτελεί είναι το «σπίρτο» το οποίο μπορεί να ανάψει ένα μεγάλο πόλεμο στην Ευρώπη. Η αγγλοσαξονική στρατηγική έχει πάντα ως δόγμα την  απόκλιση του πολέμου  με τον ίδιο αντίπαλο, και την καταπολέμησή του μέσω πληρεξουσίων. Είναι πιθανό ότι η Ευρώπη να είναι έτοιμη  σε αυτό. Και αν ο στόχος  οριστεί, τότε τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται σίγουρο , καταλήγει το, άρθρο  .
Σύμφωνα με ανάλυση στο penatpostagma.gr,ο ευρωπαϊκός στρατός αποτελεί φιλοδοξία πρωτίστως του Βερολίνου. Πιθανόν η δημιουργία του να απαντά στις γερμανικές ηγεμονικές  φιλοδοξίες, λόγω της οικονομικής ευρωστίας της χώρας. Το σχέδιο αυτό αποτελεί πρόκληση τόσο για την Βρετανία όσο και για τις ΗΠΑ, οι οποίες θα βρουν τρόπο να ελέγξουν την δύναμη αυτή στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.



πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/03/%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%84%cf%8d%cf%80%ce%bf%cf%82-%ce%bf-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%89%cf%80%ce%b1%cf%8a%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%af.html#ixzz3V2fORmKc

http://greeknation.blogspot.gr/2015/03/blog-post_795.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης