Άναυδος έμεινε ο Αρχηγός της Αεροπορικής Εκπαίδευσης της Αεροπορίας της Αιγύπτου (EAF), General (P) Ashraf El Dawdy, ο οποίος και δήλωσε «μάθαμε να πολεμούμε από την αρχή»!
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε αυτές των Ισραηλινών οι οποίοι είχαν τονίσει με έμφαση ότι η «ΠΑ γονατίζει την τουρκική Αεροπορία σε 48 ώρες»..
Στην αεροναυτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 3/2016» οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα συμμετάσχουν με 1 φρεγάτα, 2 πυραυλακάτους, 1 υποβρύχιο, 6 αεροσκάφη F-16, 1 αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποίησης, 1 ελικόπτερο SUPER PUMA και προσωπικό της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών και οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις με1 φρεγάτα, 2 πυραυλακάτους , 4-6 αεροσκάφη F-16, 1 αεροσκάφους εγκαίρου προειδοποίησης και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων.
Κατά την διάρκεια της άσκησης τα αιγυπτιακά πολεμικά πλοία θα ελλιμενίζονται στη Σούδα, ενώ έχει προγραμματισθεί μεταστάθμευση ενός ζεύγους ελληνικών αεροσκαφών F-16 σε αιγυπτιακή αεροπορική βάση και προσγείωση αιγυπτιακών αεροσκαφών F-16 στην 115 πτέρυγα Μάχης στη Σούδα.
Δείτε παρακάτω τις εικονικές καταρρίψεις που μετρούσαν οι Τούρκοι στο Αιγαίο όταν γίνονταν πραγματικές…αερομαχίες…
Με την αδρεναλίνη στα ύψη και πολλά «γαλλικά», οι Έλληνες πιλότοι ρίχνονται στην μάχη των αναχαιτίσεων κατά των τουρκικών παραβιάσεων…
egypt-2
egypt
Με τα νεύρα τεντωμένα και την πίεση να χτυπά κόκκινο, οι Έλληνες πιλότοι ξεχνούν τους … καλούς τρόπους.